SPECIALIZED EPIC MOUNTAINBIKES

Mountainbiken kan op allerlei niveaus: Rustig pedaleren op onverharde wegen, racen op zanderige paadjes, of bergaf op steile rotspaden. Deze soorten terrein vereisen een verschillende fiets, en daarom worden mountainbikes in categorieën onderverdeeld. Specialized heeft een zeer groot assortiment mountainbikes in diverse prijsklassen en is in alle disciplines vertegenwoordigd. Hieronder wordt het verschil tussen de verschillende Epic mountainbikes van Specialized uitgelegd.


EPIC HARDTAIL MOUNTAINBIKE

De Epic HT is de ideale fiets voor cross-country. Dankzij het ultralichte carbonchassis is dit de klimfiets met ongeëvenaarde rijkwaliteiten. Indrukwekkend, maar het is veel meer dan dat. Het is ook nog eens de meest comfortabele hardtail mountainbike in ons assortiment. Om dit te bereiken is de balhoofdhoek luier gemaakt en de bovenbuis verlengd.

De Epic heeft een korte wielbasis voor direct en stabiel stuurgedrag. De uitgebalanceerde geometrie van de Epic zorgt voor meer controle en snelheid in elke situatie. De Epic HT wordt in verschillende modellen geleverd. Het topmodel frame is de S-Works Epic HT met een frame van niet meer dan 775 gram en daarmee het lichtste productieframe ter wereld.


In een aantal modellen wordt, in nauwe samenwerking met RockShox, het unieke Specialized Brain-System ingebouwd. Het Brain-System zorgt ervoor dat een lock-out op de voorvork niet meer nodig is omdat de vork bij elke impact automatisch reageert en zich aanpast aan het terrein.


Modellen

Epic HT € 2099,-

Epic HT Comp € 2699,-

Epic HT Expert € 4199,-

Epic HT Pro € 5699,-

Epic HT S-Works XTR € 8299,-

Epic HT S-Works Ultralight € 8499,-

Epic HT S-Works AXS € 9499,-


EPIC FULL SUSPENSION


In veel opzichten lijkt de Epic Full Suspension op de Epic HT. Het grote verschil is de vering die in de achterbrug van de fiets is toegevoegd. Net als bij de Epic HT is de balhoofdhoek luier gemaakt en de bovenbuis verlengd. Ook heeft de Epic Full Suspension een korte wielbasis voor direct en stabiel stuurgedrag. De uitgebalanceerde geometrie van de Epic zorgt voor meer controle en snelheid in elke situatie. Daarbij zorgt de achtervering voor een optimaal contact met de ondergrond, corrigeert stuurfouten en zorgt voor nog meer comfort. Bij een aantal modellen wordt de vering van voorvork en achterdemper door het Specialized Brain System geoptimaliseerd


Het is niet voor niets dat de Epic Full Suspension de fiets is die in vele internationale wedstrijden, waaronder de Olympische Spelen, voor de overwinning heeft gezorgd.

De Epic Full Suspension wordt in twee types geleverd.


Modellen

Epic Comp € 3099,-

Epic Comp Carbon €4099,-

Epic Expert Carbon €5499,-

Epic Pro € 6999,-

Epic S-Works € 10499,-

EPIC EVODe Epic EVO heeft in de voorvork een veerweg van 120 mm. Door deze langere veerweg is hij uitermate geschikt voor marathons, lange tochten en meerdaagse etappewedstrijden.


Modellen

Epic Comp Evo € 3299,-

Epic Comp Carbon EVO € 4299,-

Epic Expert Carbon EVO € 5999,-

Epic S-Works EVO € 9499,-


Ben je benieuwd? Kom dan langs bij VISKERcycles om kennis te maken met de Specialized mountainbikes. Heb je nog vragen? Neem dan even contact met ons op via 023 536 6468 of info@viskercycles.nl.

175 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven